RELATIEBEMIDDELING

Met mijn ervaring


op het vlak van familiale conflicten wil ik je (jullie) graag helpen zoeken naar wat er precies misloopt en waarom dit zo is.

Sommige persoonlijkheidsstructuren matchen niet goed (meer):


mensen veranderen! De meeste conflicten ontstaan echter door slechte communicatie of het vastlopen van interactiepatronen. De negatieve gevoelens eigen aan conflicten vertekenen vervolgens het beeld dat je van de ander hebt: hij / zij is fout. Voor eigen aandeel is men veelal blind. De relatie wordt hierdoor slechter en het conflict gaat onvermijdelijk escaleren.

Enige kennis van de basisprincipes


inzake goede communicatie en efficiënt onderhandelen, kan je een groot stuk op weg helpen bij het hanteren en oplossen van jullie conflict. Ook een andere bril (kijk) kan wonderen doen! Wel dient de wil om de relatie in stand te houden nog aanwezig te zijn.

Soms zijn mensen echter zo ver uit elkaar gegroeid of is hun conflict dermate ontaard dat een breuk onvermijdelijk is. Belangrijk is het dan om de relatie op een waardige manier af te sluiten, de gevolgen ervan in wederzijds respect te regelen en een eigen weg in te slaan naar een nieuwe toekomst.